En sida som recenserar spel, film och böcker samt diskuterar speldesign

måndag 31 december 2012

Det stora spelet

Det finns så mycket man kan spela!

Det finns enormt mycket bra spel att spela. Den här bloggen handlar mest om olika rollspel, brädspel eller datorspel. Måste ändå säga att det roligaste med att vara spelbiten är att man ser att där ute i livet och världen spelas de stora spelen som kallas politik, relation eller arbete. Jag spelar rollen som rektor nästan varje dag, med skiftande framgång.

Jag hoppas i alla fall att 2013 blir ett spännande spelår, och har vi riktig tur kanske de äntligen ger ut brädspelet som bygger på filmen "Dirty Dancing" eller rollspelet som bygger på EU-parlamenetet. Har vi ännu mera tur kanske de låter bli.

Jag vill i vilket fall som helst önska alla läsare ett riktigt gott nytt spelår!


9 kommentarer:

 1. Gott Nytt Spelår , Onkel !

  Funderar på om det inte är dagx för lite Rolemaster under år 2013!
  MERP & Rolemaster..aldrig fel =)

  SvaraRadera
 2. Vi försökte oss på en vända Rolemaster här, men gav upp efter 3-4 speltillfällen. Det är på gränsen till vad jag kan tolerera vad gäller komplexitet, och då är det långt mer än vad resten av spelgruppen klarar av.

  Nej, 2013 kommer nog att bli mer Pathfinder, eventuellt med lite Dresden och/eller MRQ2/Legend. Om Onyx Path Publishing lyckas med nya Exalted kan det också vara en kandidat.

  Gott nytt år på er från eder ärkenörd :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt att du, av alla jag känner, tycker att Rolemaster är på gränsen till vad du kan tolerera gällande komplexitet (personligen trodde jag att jag var ensam i världen om att tycke det är ett jättebra spel men samtidigt anse att det var ultra komplex-men för dum för att begripa komplexitetetn så jag sa inget...).

   Jag är jätte gärna med i ert spelgäng om det finns plats över om ni skall spela Pathfinder. Jag har inte så många som vill spela AD&D eller Pathfinder heller i mina spelgäng.

   Gott Nytt på dig med Staffan.

   Radera
  2. Det hade varit jättetrevligt att spela med dig igen, men vi är redan egentligen för många. 8 pers som är med nästan varje vecka, plus två som kommer någon gång ibland. Men om du är intresserad kan det vara värt att pejla intresset för om det är några som är sugna på att spela en gång eller två i månaden på en helg. Låter det intressant?

   Radera
  3. Ojdå, vilket jättegäng ni är =)
   Jo, intressant men innan vi gräver för djupt så bör vi höras per telefon. Jag mailar dig mitt nummer.

   Radera
 3. Hmm...Dirty Dancing som brädspel. Det kan i vilket fall som helst inte vara sämre än Barbie - Fashion City som min yngsta fick i julklapp, det är ärligt talat det sämsta jag någonsin spelat. Fast är man 5 år är det tydligen hur roligt som helst, allt är rosa och det går ut på att shoppa i alla butiker i hela staden. Varför är alla amerikanska spel som vänder sig till små flickor så dj*vla IQ befriade. I japanska flickspel ska i alla fall Hello Kitty GÖRA något konstruktivt.

  Hur som, grabben fick Monopol Deluxe och det var riktigt bra, faktiskt bättre än gamla monopol. (Fast dottern ville bara ha de rosa pengarna).

  Nu är det bara en omgång Zombicide som saknas innan 2012 är till ända.

  Gott Nytt 2013
  Sudden  SvaraRadera
 4. Gott Nytt till er oxå, Staffan och Sudden!

  Olof

  SvaraRadera