En sida som recenserar spel, film och böcker samt diskuterar speldesign

torsdag 27 december 2012

A Lincoln Vampirehunter

Bra på sitt sätt

Som jag nämnt tidigare så har jag ett par filmer hemma som handlar om en amerikanskpresident som jagar olika monster. Jag började med att titta på den mer seriösa av dem: "Abraham Lincoln Vampirehunter".

Filmen handlar, så klart, om A Lincoln som redan i unga år får problem med vampyrer. Hans mor blir ett offer för den lokala vampyren. I filmen kan vampyrer vara ute i solen om de bara tar på sig lite solskyddskräm. Som yngling vill Abraham ta hämnd och i striden mot en av vampyrerna blir han värvad av en mysko främling, och upptränad till att bli vampyrjägare.

Nu kommer den lite mer kluriga delen av filmen. Det visar sig nämligen att sydstatarna vill ha slavar, inte för att sköta deras plantager utan för att ge dem människor att äta. Så när inbördeskriget senare bryter ut så är det inte en strid mellan syd- och nordstaterna utan mellan vampyrerna och nordstaterna. Hur larvigt det än låter så fungerar det. Filmen är lågmält skruvad, och detta blir lite som glasyren på tårtan.

Filmen som man tror ska vara årets kalkon förvånar. Den är mycket välgjord och skådespelarna är bra, vilket alltid är det viktigaste i en film. Man har också en påkostad scenografi och välregisserade fighting scener. Hela temat skruvat, men man överdriver aldrig vilket skapar en seriositet idiotin.

"Abraham Lincoln vampirehunter" är ingen film som kommer att få några av de större filmpriserna, men väl värd att se ändå. Den får 5 mycket starka rökringar, 6 om man ser vilken genre den tillhör.

Har ni inget för er en lördagskväll kväll är den här filmen ett val att fundera över.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar