En sida som recenserar spel, film och böcker samt diskuterar speldesign

onsdag 7 mars 2012

Perry Mason lever än...

Ett förvånande bra spel

Har ett gammalt spel jag köpt på Tradera som heter "Perry Mason- Mysteriet med den misstänkte som flydde". Har tyvärr aldrig sett TV-serien som spelet bygger på, men det påverkar inte spelkänslan. Hela spelet är väldigt tidstypiskt och väl genomtänkt.

Spelet går ut på att alla spelare ska vara Perry Mason. I början av spelet får alla ett kort med ett fall man ska lösa. På kortet finns ett antal ledtrådar man ska finna. Ledtrådar hittar man genom att köra runt med en lite plastbil på spelplanen, som föreställer en stad. Runt staden står ett antal plastkoner som representerar misstänkta. Under varje kon finns en siffra man slumpar fram.

Man kör alltså runt i sin bil, förhör misstänkta och letar ledtrådar. När man hittat alla ledtrådar adderar man siffran som står på dem. Summan blir ett tal som står under någon av de misstänkta. När man vet rätt misstänkt sätter man den på sin bil och kör rätt in i rättssalen där man kan lägga upp sina ledtrådar som bevis. Genom förhör kan man sno ledtrådar ifrån varandra, så man får köra fort.

Spelet är riktigt rolig och det vinner på att man är några stycken. Har spelat det några gånger och kommit på att det passar alldeles utmärkt till en välkyld lager och goda vänner.

Onkel Olofs omdöme:
Prisvärt: Upp till 150 kr får du mycket spel för pengarna. Kultvärdet är nog mer 300 kr.
Spelvärt: Tycker jag absolut. Att få vara spelaren med den rosa bilen ger status.

Perry Mason får 7 genuina och historiska rökringar

3 kommentarer:

 1. Hittade just detta spel på myrorna men tyvärr saknas reglerna. Vet du hur man skulle kunna få tag i dem?

  SvaraRadera
 2. Här t ex:
  http://hem.passagen.se/storen/perrym.htm

  Om dessa inte fungerar kan du ju alltid lägga ett mail, så kopierar jag mina.
  Onkel O

  SvaraRadera
 3. Tack så mycket! Detd är funkar ju.

  SvaraRadera