En sida som recenserar spel, film och böcker samt diskuterar speldesign

måndag 10 december 2012

Batman- Dark knight rises

Snygg i alla fall

Såg den senaste batman-filmen häromdagen. Den med under rubriken "Dark knight rises". Detta är den sista delen i en trilogi. I den här filmen har Batman, spelad av Christian Bale, egentligen lagt av att åka runt staden i sina tekniska fordon, slängandes "bataranger". Nä, han har isolerat sig från omvärlden, men så klart måste han ta på gummidräkten igen när den hemske Bane hotar Gotham City.

I början har han ingen större framgång och får duktigt med spö, men han tar sig i kragen och lyckas på något sätt ånyo rädda staden.

Filmen är kanske en av de snyggaste Batman-filmerna som gjorts, rent scenografiskt alltså, men för övrigt är den ganska tempofattig. Skådespelarna är väldigt bra, vilket brukar borga för en lyckad film, men eftersom tempot är lågt och nästan ångestfyllt, så blir det aldrig den actionfilm man la pengarna på. Fightingscenerna är dessutom undermåliga, med tanke på vad man kan åstakomma med en någorlunda kraftfull dator idag. Man längtar nästan efter ett inklippt "Pow" eller "Zapp", som på Burt Wards tid, för att det ska bli lite roligt.

Nä "Batman, Dark knight rises" är ingen film att samla på. Hade det inte varit för skådespelarna och scenografin så hade jag nog sågat den närmare fotknölarna. Men 3 stackars rökringar får den i alla fall.
Varken mer eller mindre.


Fotnot:
Kanske ger den här filmen svaret på varför det inte finns något riktigt bra superhero-rollspel. Det är svårt att få till bra och spelbara actionscener...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar