En sida som recenserar spel, film och böcker samt diskuterar speldesign

måndag 26 november 2012

Mitt i processen

Det blev svart vitt till slut

Efter lite pyssel blev det nya karaktärsbladet som ovan. Och vem vet? Det kan ändra sig fortfarande. Galdarbjelke håller på att korrekturläsa det nu. Ni RQ-fans där ute som vill ha ett eget exemplar kan ju lägga ett mail, så får ni det per mail.

Några vita fläckar har det.


Och vem är det här då? Eberhard Månsson, så klart!

4 kommentarer:

 1. Liten korrläsning:

  Missile, inte Missle. Står både på vapentabellen och träfftabellen.

  Right Arm, inte Arme. Står på träfftabellen.

  På vissa skills verkar det ha smugit in sig ett extra mellanslag mellan kryssrutan och namnet, t ex Range och Sense Assassin. Smell saknar även ___%-biten, men det kanske ska vara så.

  Det saknas förklaring på vad plutten vid Jump, Dodge, och Sneak betyder.

  Sedan ett par designmässiga synpunkter - mest petitesser för att min smak kanske inte överensstämmer med din :) .

  Eftersom rollformuläret i övrigt är på engelska ser det lite udda ut med 1T3 o s v på skadan för naturliga vapen. I och med att skadan står centrerad i rutan blir det också lite dåligt med plats att lägga till t ex DB - kanske bättre att lämna rutan tom?

  Det ser också ut som om det saknas en skill under Agility-kategorin - det ser ut som om det ska stå något på raden under Throw, men att Magical-tabellen lägger sig över den.

  Jag är även lite tveksam till att både ha ett tabellformat och ha en linje i tabellen som visar var man ska skriva skill-värdet. Jag hade hellre sett antingen en öppen konstruktion med understreck för värdet, eller en ruta för värdet.

  Jag hade eventuellt låtit bli att ta med skills som är begränsade till vissa kulter/raser, som Earthsense och Sense Chaos, och i stället haft fler tomrader för att fylla i just sådana saker.

  Slutligen hade jag velat ha plats för chanserna att använda magi: POWx5%-ENC för Spirit Magic och 100%-ENC för Divine.

  Men formuläret är skitsnyggt gjort, bara lite synpunkter på innehållet :)

  SvaraRadera
 2. Jaha, och vad ska Galdarbjelke nu göra, när korrekturen är gjord? :)

  Tack för synpunkterna!

  SvaraRadera
 3. Tja, det blev ju ett väldigt lätt arbete, men förutom ovanstående så tycker jag att du fått med de färdigheter och övrig information som behövs. Sedan kan man fundera på om du skall ha mindre färdigheter med tanke på vad för äventyr vi skall spela =).
  Skämt åtsido!
  När det gäller Staffans åsikter så håller jag med om stavningen och mellanslagen etc.
  Dock så tycker jag INTE som Staffan när det gäller följande:
  "Jag hade eventuellt låtit bli att ta med skills som är begränsade till vissa kulter/raser, som Earthsense och Sense Chaos, och i stället haft fler tomrader för att fylla i just sådana saker." - Jag är av den åsikten att hellre har man med färdigheter än en drös med tomma rader, vilket i det här fallet blir 4 rader som är tomma. Skall man dock ej spela de raserna som färdigheterna vänder sig till, då kan man ta bort både färdigheterna OCH de tomma raderna.
  Staffan hade även en poäng i detta, som jag själv inte ens reflekterade över då jag spelat RQ alldeles för mycket och aldrig funderar över värdet.." .. chanserna att använda magi: POWx5%-ENC för Spirit Magic och 100%-ENC för Divine."
  Som sagt, det är ett snyggt karaktärblad.
  -Galdarbjelke

  SvaraRadera
 4. Då var det fixat, plus att jag la till två rutor föreställande koger.
  När det gäller färdigheter får det var som det är, och då tänker jag att jag kanske en dag gör detta KB att användas för längre kampanjer.

  Grundchanserna kommer inte heller med. Jag har ju den magiska matrisen :)

  SvaraRadera