En sida som recenserar spel, film och böcker samt diskuterar speldesign

torsdag 25 april 2013

Sociala nätspel

En av de där där spelen

Inga spel är så ointressanta att de inte kan hamna på den här sidan, även om Rune Quest och AD&D har fått obalanserat mycket plats. Det finns en sorts spel jag spelar ganska mycket just nu, och de är alla dessa sociala spel man kan hitta på Facebook. Jag har prövat en hel del Farm Ville, Raven Wood Fair, Mindjolt och sist men inte minst Candy Crush Saga (se ovan), ett spel som är lite som Tetris som man inte kan sluta spela fast man tycker det är något av det töntigaste man sett.

Dessa spelen pasar mig som inte har tid att spela långa kampanjer eller träna fingerrörelser i hundra timmar för att bli bra. Man spelar när man har lite tid över och behöver stänga ner världen för några minuter. Det fungerar. Dessutom finns det så många att välja på att man inte hinner tröttna. Ett tag spelade jag t ex Necro run i massor. Ett spel där man är döden som rider på en häst och försöker göra allt man möter till aska. Ett klassiskt plattformspel, vilket aldrig fel.

Man kan tycka vad man vill om dessa spel, men de har hittat sin plats i vårt digitaliserade sociala liv. Om man inte älskar dem kan man ju älska att hata dem...
Bildens hemsida

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar