En sida som recenserar spel, film och böcker samt diskuterar speldesign

lördag 23 november 2013

Men titta här då!

Från min produktiva ungdom

Var uppe på vinden idag för att leta efter en gammal VHS-spelare (som jag inte hittade). Då fann jag en hög med en massa spännande saker jag varit med och producerat för länge länge sedan. I högen fanns så klart några gamla Sinkadus, en karta över Imperiet (warhammer) och ett pissdåligt gammalt rollspel jag gjort med namnet "Fun Time". Sakerna ovan är lite mer intressanta:

TÅG- Ett rollspel som gjordes som julklapp till alla som dök upp på lokalen julafton -93. Spelet har både diskuterats på den här bloggen och faktiskt spelats en eller annan gång.

Efter Örnen- Ett CoC-äventyr till LinCon -90. Jag illustrerade och Galdarbjelke, som då kallade sig "Pure Red", skrev äventyret. Ett äventyr som blev rätt populärt fast det hade mycket att önska. Vill ni finna detta spel får ni leta på företagsnamnet: Menhir Productions. Ni lär varken finna företaget eller äventyret, men lycka till.

Pandora No 1- Ett fanzine om rollspel som kom ut -92. Minns inte om det kom ut en no 2, men i ettan kan man bl a läsa en artikel om ordning och kaos, som jag skrivit och illustrerat. Bara av den orsaken bör numret betinga ett artefaktiskt värde. Övriga artiklar handlar om "Eye of the Beholder", magi i "Svarta Korpen"och en novell med namnet "Dårkistan i Växjö".

Kult- Är ett litet häfte för dem som läste på kulturvetarlinjen i Växjö -93. Lite mer finkultur, nästan inga rollspel, men illustrationerna är väldigt mycket skräck och fantasy. Tror inte det kom ut ett andra nummer av det här häftet heller men det vill jag ha osagt.

Underst i högen ovan ligger mitt ex av "My Little Pony-rollspelet". Men det är en annan historia…



11 kommentarer:

  1. Alltid roligt att hitta gamla skatt gömmor!
    Skrev inte Henrik S Törnblom novellen "Dårkistan i Växjö"?
    Jag tror att vi hann få ut 3-4 nummer av Kult, faktiskt =) men vill man vta riktigt noga hur många nummer det blev får man nog vända sig till Per Olaisen.

    Hittade förresten mitt regel ex. av Die of FATE nu när jag packar inför flytten. Artickeln om magi i "Svarta Korpen" blev lite intressant nu när jag även hittade mitt ex av det gamla figurspelet.

    SvaraRadera
  2. Kom förresten på en alldeles utmärkt julklapp till Onkel Olof och Anders (Alfa Omega Games). Ett scenario i just Die of Fate ... där ni två får möta varandra. =)

    SvaraRadera
  3. Jodå. Det var Henrik som skrev novellen.

    Ett scenario till DoF är väl aldrig fel :D

    SvaraRadera
  4. Har du koll på vart alla figurer tog vägen som vi använde vid ex speltestet?
    Då vi testade Die of Fate..

    SvaraRadera
  5. Dom ligger i diverse lådor spridda över universum.
    Men man kan alltid gjuta nya :)

    SvaraRadera
  6. Misstänkte just detta faktum.... =)
    Jo, då universum känns stort att leta i så kan det nog bli en ny laddning hemgjutna figurer. Återkommer då jag har koll på hur många figurer som kall gjutas ( OCH målas )
    =)

    SvaraRadera
  7. LinCon -90, legendariska tider :-)
    CoC det året, var det då man spelade pensionärer som hade vunnit en resa till en semesterort som såklart var mer än hemsökt?
    Eller blandar jag ihop årtalen?

    Alla som gick på de mer humanistiska fakulteterna hade så himla många roliga spelgrejer på gång, på mitt plugg var det ingen som lirade :-(

    SvaraRadera
  8. Nä, det äventyret vi gjorde hette "Efter Örnen" där man följer André-expiditionen till Nordpolen.

    Det finns historier om studenter som spelet CoC under husgrunden på Kårallen i Linköping :)

    SvaraRadera
  9. Ok, det har jag ett svagt minne av, det var nog året efter som vi spelade pensionärer.

    Ja, studenterna under Kårallen är ryktbara, de kom aldrig ut därifrån och under stillsamma sena tentamenssessioner kan man höra ljudet från deras plågade själar när de krafsar i mörkret för att hitta utgången upp i ljuset, typ.

    SvaraRadera