En sida som recenserar spel, film och böcker samt diskuterar speldesign

fredag 22 november 2013

Dr Who 50 bast

Tom Baker, min bild av hur Dr Who ska se ut

50 år sedan som det första avsnittet till SF-serien "Dr Who" lades ut i etern. Denna Time Lord som hade mytisk status bland oss som kunde få in dansk TV på 70-talet. Då, på den tiden då man var svältfödd på allt som var SF- eller fantasy, älskade man allt så omdömet kanske inte var det bästa.

Efter alla år och alla olika skådespelare så måste man ändå säga att den här lite töntiga lågbudget-serien faktiskt har överlevt till våra dagar. Jag har min egen teori om detta: Serien har kanske TV-historiens bästa låt som tema. Lyssnar mer på den än jag tittar på själva serien.

Vilket som. Ett stort "grattis" är serien ändå värd.

Alla themes

4 kommentarer:

 1. Den moderna Doctor Who-serien är faktiskt riktigt bra, och långt från lågbudget. Ser fram emot att se jubileumsavsnittet med Doktor 8½, 10, och 11 i kväll i goda vänners lag (även om vi missade att skaffa biljetter till biovisningen).

  SvaraRadera
 2. Håller givetvis med dig.
  Även om Tom Baker är min favorit doktor, så var serien med Eccleston i huvudrollen riktigt bra.
  Men låten är bäst :)

  SvaraRadera
 3. Jag har precis sett klart jubileumsavsnittet, och det var fullständigt lysande. Mycket trevligt att återse nummer 10, och John Hurt gjorde bra ifrån sig som 8½ (och var inte alls lika mörk som jag trodde han skulle vara).

  Jag ser fram emot julspecialaren, och att sedan se Peter Capaldi som Doktor #12 (eller ska han räknas som #13?) till 2014.

  SvaraRadera
 4. Låter lovande. Blir man helt klart nyfiken

  SvaraRadera