En sida som recenserar spel, film och böcker samt diskuterar speldesign

måndag 15 juli 2013

Star Command mycket SF för pengarna

En gammal klassiker

Just som jag sitter och skriver på mitt rymdrollspel så hittar jag manualen till det gamla datorspelet "Star Command" från SSI, företaget som gav oss det odödliga spelet "Wrath of Nikademus". Manualen är som ett litet rollspel i sig själv, och faktum är att jag använt det tidigare för att spela hemskrivna rymdscenarion till rollspel. Manualen är fullpackad med tabeller över vapen, rustningar, rymdskepp och en massa annat. Det finns också en bra idé över sköldar på ett rymdskepp och hur de ska användas i spel. Som ni hör, en massa referensfakta för en speldesigner.

Spelet i sig själv var väldigt roligt. Fast det hade en grafik som sög, även för den tiden, så var det roligt att bygga upp ett team som försökte rädda mänskligheten från olika aliens och rymdpirater. Jag gillade det starkt, men det gick inte så bra att spara och kopiera, så man kunde i praktiken bara göra ett spelbart party.

Hittar ni denna klassiker på nätet så är det väl värt att ladda ner och testa. Men fortfarande är manualen det absolut bästa med spelet. Jag är glad att jag sparat det i alla dessa år, som nu är 25 till antalet.2 kommentarer:

  1. Grabbarna på omslaget ser ut att komma från TV-serien Blixt Gordon eller Buck Rogers... stoiska, bestämda blickar, spännande gevär och en cool rymddräkts hjälm! =)

    Jag minns faktiskt några senakvällar när man satt tillsammans på Onkels pojkrum och långt in på natten hängde över axeln för att se hur det gick med att rädda mänskligheten från rymdpirater och diverse aliens.

    Det var tider det! =)

    SvaraRadera
  2. Det var ett coolt spel i all sin enkelhet, precis som tiden som flytt :)

    SvaraRadera