En sida som recenserar spel, film och böcker samt diskuterar speldesign

lördag 29 juni 2013

Macho women. Ett kul koncept

Kul att ha

Det finns en del rollspel som är roligare att läsa än att spela. Rent teoretiskt i alla fall. Ofta är de parodier eller pastischer på andra rollspel eller genres. I den här skaran finner vi Neoviking, Tales from the Floating Vagabond, My Little Pony och för all del TÅG. Men drottning bland dessa är ett litet spel med det coola namnet "Macho Women with Guns".

Här ska man spela en mer eller mindre snygg kvinna som slåss mot mer eller mindre korkade monster. Två av grundegenskaperna är Look och Macho, så ni förstår nog idén. Det finns också ett supplement med namnet "Renegade Nuns on Wheels". Så spelet är ett måste för varje oseriös samlare.

Rollspelet är från -88, vilket märks i layouten. Alla bilder är bara sååå 80-tal, vilket man så klart kan leva med. Reglerna är egentligen inte så dåliga om än väldigt förenklade, men det bästa i hela sektionen är monstersektionen. Här kan man finna monster som Edgar J Hoover, Cuthulhu, Manschauvenister och dreglande collegekillar.

Men spelet har annars det coolaste monstret fram till "Det värsta" dök upp på rollspelsscenen, nämligen "Congressional subcommittee". Det är administrativt pappersarbete som söker upp och dödar intelligent liv. Hur hemskt kan det bli?

Vilket som. "Macho Women with Guns" är nio sidor rolig rollspelsläsning för vilken rollspelshistoriker som helst.

Köp den, läs den och förneka att du har den!


4 kommentarer:

 1. Congressional subcommittee - fantastisk ide!
  Känner som statstjänsteman att jag nog skulle föredra att möta "Det Värsta" istället för "Congressional subcommittee", trotts att det känns som ett val mellan Pest eller Kolera..så kanske "Det Värsta" har fått sin överman här?

  SvaraRadera
 2. På det rent filosofiska planet möjligen.

  Fast jag tror inte det

  SvaraRadera
 3. Det fanns även ett supplement som hette Bat-winged Bimbos from Hell, och både detta och Renegade Nuns on Wheels slogs ihop med grundboken i Macho Women With Guns 2nd ed. Bat-winged Bimbos har som specialförmåga att deras huvud inte räknas som en vital kroppsdel.

  SvaraRadera
 4. Såg att det tryckte en version så sent som 2002, så på något sätt verkar det här spelet fortfarande leva sitt eget liv :)

  SvaraRadera