En sida som recenserar spel, film och böcker samt diskuterar speldesign

måndag 16 april 2012

Spel i LA

Spelbutik i LA

Som några av er vet, så har jag precis varit i Los Angeles på lite semester. Givetvis måste man då besöka någon lokal spelbutik. I mitt fall blev det butiken Aero Hobby. Detta är en liten men hemtrevlig butik någonstans i Santa Monica. Detta är en butik som även har utrymme och för hugade spelare att sitta ner och spela. Väldigt likt många butiker i Sverige faktiskt, precis som med deras produkter. Internet gör ju att man över hela världen kan få tag i samma spel. faktum är att de personer som satt och spelade i butiken såg precis ut som alla andra spelare man träffar världen över. Trots detta tycker jag ni ska besöka butiken om ni kommer till LA. Personalen är trevlig, hjälpsam och engagerad och det finns alltid tid över för diskussioner.

En del av butiken får ses som ett museum efter en tidigare innehavare. Disken är fylld av figurer målade av honom, och man ska inte ta för givet att allt man ser är till salu. Försökte köpa ett tärningsset från tidigt 80-tal, men si det fick jag inte. Det tillhörde tydligen "museet". Jag köpte däremot en massa figurer och innan jag åkte hem var jag tvungen att besöka stället en gång till för ytterligare snack och figurer, så ni förstår nog att butiken måste ha varit bra.

Aero Hobby rekommenderas av Onkel Olof och Omspel.

För er som vill veta mer kan man gå till butikens hemsida här.

5 kommentarer:

 1. Bra att de har spelhörna. Det har inte min lokala butik tyvärr...

  SvaraRadera
 2. Men dom kanske har en dram corner?

  SvaraRadera
 3. Nej, inte det heller. Men de har en kille bakom disken som brukar hålla låda och berätta om sina utekvällar för stamkunderna.

  SvaraRadera
 4. Har dom enter i butiken (steamkunder he he he)

  SvaraRadera