En sida som recenserar spel, film och böcker samt diskuterar speldesign

torsdag 12 april 2012

Rune Quest the movie

Filmen som alla talar om.

Rune Quest, är genom röstning, den här bloggens mest populära rollspel. För alla RQ fans kan jag nu berätta att man kan se spelet som film. Tyvärr, för många ickelinguister, är den på otextad spanska. Men ni kan vara lugna här är berättelsen på svenska:

Ett gäng spanska broos kommer till häxan Kygor Madre, en mycket mäktig kvinna på alla sätt. En av de spanska broona, som heter Javier Pantalonga (typ Janne Långben), ber häxan berätta en lång och tråkig historia om kaos för dem. Allt för att få dem mer intresserade av att slå sönder något, typ en rune lord. För vem vill inte springa runt och svinga latexvapen, efter en moralpredikan?

För att visa att de är riktiga män med hav av tålamod, ska en spansk brookrigare se ut som om han faktiskt är intresserad av historien, fast han hellre vill bygga torn av bajs och dödskallar (Rune Quest har en del märkliga seder så fråga inte).

Mest spännande är filmen när Kygor Madre drar ett buskisskämt i slutet av berättelsen och ingen av krigarna reagerar. Tänk om det kommit en Storm Bull-krigare precis då? mer än så behöver man inte veta om filmen. Spännande!


Filmen får 2 godtyckliga rökringar i betyg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar