En sida som recenserar spel, film och böcker samt diskuterar speldesign

tisdag 17 september 2013

Super!

En bonus och ett omen

Kanske var det en försyn när jag fick boken ovan i posten. Jag hade beställt en massa andra rollspel, så klart, men den snälle säljaren hade slängt med några bonusar. Händer ibland och man blir lika glad varje gång. Ofta är det något extra äventyr eller kanske ett fanzine, men den här gången var det en regelbok.

Tänkte att den kanske kom som ett svar på diskussionen om superhjältespel vi hade på den här bloggen. Min karma tyckte nog att jag behövde fler spel om superhjältar.
8 kommentarer:

 1. Jag har aldrig spelat Champions eller HERO, men det har alltid slagit mig som fel sätt att göra ett superhjältespel: mycket millimeterprecision, fråga om exakt vilken sekund man agerar på, och så vidare. GURPS Supers hade till stor del samma problem: du kan få fram en väldigt realistisk* och väldefinierad superhjälte, men det är inte riktigt det man är ute efter när man spelar superhjältar. Men men, man ska inte skåda ett givet spel i mun.

  * Realistisk som i "är jag stark nog att jonglera med tanks är jag även stark nog att döda en människa med pekfingret", inte som i "det här skulle kunna hända i verkligheten".

  SvaraRadera
 2. Jag har försökt komma på lite "superhjältar" i spel som inte är superhjältespel:

  * Alla wizards AD&D (magic user över lvl 10) (superheroes i D&D är inte speciellt mäktiga ska nämnas)
  * Tempus i Thives World
  * Gandalf i MERP
  * Diverse hjältar i RQ
  * The Dark Man i MERP
  * Krasht i Warhammer (ni vet han som kunde skjuta sönder en alvbåge på 200 meters håll)
  * Det där förbannade lejonet i Tanaris som bet ihjäl min krigare i WoW

  Finns säkert en massa andra, så superhjältar har vi egentligen gott om.

  SvaraRadera
 3. Krasht, är liksom lite som en superhjälte bland superhjältar..=)

  SvaraRadera
 4. Eller en bakom-skärmen-doopad-medelemåtta :)

  SvaraRadera
 5. Allt är tillåtet i krig och rollspel!
  Det bör tilläggas att scenariot var avsett för 4-6 karaktärer och inte 7-14 som spelade kampanjen. Om inte Krasht så hade det varit någon annan som hade fått en värdehöjning.
  =)... och den där alvbågen var en riktig pain-in-da-ass!

  SvaraRadera
 6. Ska bara säga att jag blev lite förvånad när jag såg hans riktiga stats. Om inte jag minns fel slet han ner ett par kyrkdörrar och förde ett herrans liv. Tror till och med han dödade min första karaktär i WH.

  Minsann

  SvaraRadera
 7. Det var väl bra att ni fick lite motstånd. I övrigt minns jag att ni mest skövlade och slog ihjäl det mesta. Fanns inte mycket som kunde stå emot ert jätte-party.

  SvaraRadera
 8. Ett annat jätteparty kanske :)

  SvaraRadera