En sida som recenserar spel, film och böcker samt diskuterar speldesign

onsdag 27 mars 2013

Färgnojja

Inte riktigt som förr

Skulle handla lite färg idag för att kunna måla mina Talismanfigurer. Jag behövde typ grundfärgerna, svart, vitt, brun, hudfärg och silvermaetalic. Har ju tidigare lärt mig att de inte heter så enkelt, så jag hade laddat för lite mera Crimson Red, Chaos Black, Skull White, Snakebite leather och så vidare.

Det heter de inte längre. Affären var full av nya märken och nya namn på färgerna. Till detta ska man välja underton, överton och kanske någon snygg shade. Eller är du sådan att du grundmålar och sedan använder en dipp?

Jag tror jag fick det jag ville ha tillslut, men fråga mig inte om namnen på färgerna. Något idag fick mig att känna mig lite gammal...

5 kommentarer:

 1. Undrar om det inte är alldeles nyss de ändrat på färgerna... tyckte det var någon som yrade om det när jag var på spelbutiken innan idag.

  SvaraRadera
 2. Det stämmer nog. Men "nyss" för oss kan ju vara rätt länge sedan i realtid :)

  SvaraRadera
 3. Jo, men som att även de som håller sig uppdaterade med färgerna sa att "Jaha, har de nya färgerna kommit in."

  Fast lite efterforskning visar att det var nästan exakt ett år sedan GW uppdaterade sitt färgsystem. Så snubben i affären måste ha menat nysläppet av en viss sorts färg, som kom precis nyss.

  SvaraRadera
 4. Fast å andra sidan har jag aldrig varit särskilt förtjust i att pyssla och måla med miniatyrer. Jag kör med pappgubbar när vi spelar D&D/Pathfinder i stället. Klart mer prisvärt, och långt snyggare (om man räknar in min artistiska talang i snyggheten det vill säga). Fast jag är lite sur på mig själv att jag inte hade råd att hoppa på Reapers kickstarter för sina Bones-miniatyrer - $100 för ett par hundra plastminiatyrer.

  SvaraRadera
 5. Har en massa figurer från Bones-serien, och är mycket nöjda med dem. Passar utmärkt för brädspel och liknande.
  Pappersfigurer är också helt ok. Det finns många fina att tillgå också. Både MERP, RQ och många andra har gett ut finna papp- och siluettfiguerer.

  SvaraRadera