En sida som recenserar spel, film och böcker samt diskuterar speldesign

tisdag 9 oktober 2012

Weathermaker system...

En tid som kräver sitt system.

Har nu filat klart på spelsystemet till "Weathermakers Club". Varje färdighet kan man köpa till fyra nivåer: Novis, Tränad, Expert och Mästare. För dessa nivåer får man följande bonus Novis +1, Tränad +2, Expert +4 och Mästare +8. Bonusen lägga sedan till en passande grundegenskap eller gentlemanna status.

Normalt ska man slå under detta värde med en tjugosidig tärning (T20). I Pendragonanda ska man slå så högt under sin värde som möjligt. Jag har gjort en liten fin tabell som visar hur bra man lyckas, värderat från 1 till 7. Enkelt eller hur.

Det betyder att en gentleman som vill skjuta (han är expert) en arg tiger måste först fråga spelledaren (SL)vilken grundegenskap eller stauts som gäller. SL påpekar att det nog är "Lugn" som gäller eftersom tigern rusar rakt mot gentlemannen. Han har Lugn 12. Då ska han alltså slå under 16 med en T20 för att träffa. Han slår 15, vilket på tabellen indikerar 4. Detta betyder att han träffar och gör 4 ggr vapnets grundskada, som i det här fallet är 1T8.

"4 x T8, is a jolly good chance to kill that striped rat catcher!"

Ganska enkelt system egentligen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar