En sida som recenserar spel, film och böcker samt diskuterar speldesign

tisdag 4 september 2012

Drakdödaren

Unikt, fast inte.

Har ni sett svärdet ovan någon gång? Om inte, har ni inte spelat Drakar & Demoner på riktigt. Det är det legendariska och unika svärdet "Drakdödaren" från äventyret "Dimöns hemlighet". Det ligger i ett kapell i den lilla byn Utkante.

På den tiden det begav sig kunde man spela samma äventyr flera gånger. Ofta hade man själv också hand om sin egen karaktär som man tog med sig vid olika speltillfällen. Detta gjorde att man kunde hamna i ett party där flera karaktärer hade detta unika svärd.

Kanske något som inspirerat Blizzard när de gjorde World of Warcraft. Unik betyder bara något bättre, inte något ovanligare...

3 kommentarer:

 1. Pedanterier: Unique i WOW betyder att man bara kan ha en sådan. Det finns även ett antal versioner, som Unique-Equipped (man kan bara ha en på sig, men kan ha fler i ryggsäcken), eller Unique(X) (man kan bara ha X stycken).

  Det du tänker på är antagligen systemet med föremål som är Poor (grå), Common (vita), Uncommon (gröna), Rare (blå), eller Epic (lila). Fast även där är det lättare att få tag på gröna prylar än blå eller lila (som kräver svårare bossar)...

  Sedan finns det ju Legendary prylar också, som för det mesta är knutna till långa quest chains som tar lång tid att göra (t ex "Hämta 25 himpadimpor", när man bara kan få 4 himpadimpor på en veckas spelande, och bara en i gruppen kan få himpadimpor samtidigt). Dessa blir rätt sällsynta även på riktigt, om än inte unika.

  SvaraRadera
 2. Ajdå Olof, nu har du visst öppnat Pandoras ask ;-)

  SvaraRadera
 3. Pandoras ask må väl vara sin sak, men när jag spelade WoW, så plockade man ner samma boss om och om igen tills alla hade fått det drop man behövde.

  Det har egentligen inte med färgen på vapnet, utan just idén om att alla springer runt med saker som härstammar från samma person.

  SvaraRadera