En sida som recenserar spel, film och böcker samt diskuterar speldesign

onsdag 21 mars 2012

Gammarauders

Ett spel att undvika.

Då var det så dags att skriva lite om brädspelet Gammarauders. Ett spel som fått en myt om sig i mitt spelgäng som TSR, tillverkarna, inte önskade sig. Tänk att så många kan vara så oense om så mycket, och då är inte Gammarauders en av de sakerna. Alla är överens om att spelet är riktigt dåligt.

Spelet utspelar sig i en postapokalyptisk framtid där man som spelare ska leda en arme av små pappersfyrkanter och en enorm pjäs föreställande ett cyberdjur stort som ett tiovåningshus. Kunde varit häftigt. Tänk er att jag skickar min megagorilla mot din maxade sköldpadda i en strid där missiler, laserkanoner och råstyrka gör tillvaron osäker, och tänk så tråkigt det blev.

Vid speltest orkade gruppen med två stridsomgångar, sedan la vi ner projektet. Ingen fick någon känsla för spelet och ingen fattade egentligen poängen. Spelplanen var tråkig och hade inte karaktärsbladen på cyberdjuren varit rätt snygga så hade spelet "Svälta räv" varit snyggare designat.

Får en att tänka på den cocktail man behöver för att överleva spelet.

Om ni ser detta spel någon gång, så låt det ligga ifred. Pillar ni på det kanske inte ens dess mamma vill ha med det att göra längre.

Onkel Olofs omdöme:
Prisvärt: Skulle lämna tillbaka det om jag fick det i julklapp och betala någon att ta emot det.
Spelvärt: Ingen kommentar...

Gammarauders får ingen rökring i betyg. Nu talar vi om något annat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar