En sida som recenserar spel, film och böcker samt diskuterar speldesign

lördag 18 februari 2012

Mission Command Air

Det spelet ska du prova.

Enkelt och genialt, skulle jag vilja säga om brädspelet "Misson Command Air". Fast det är gjort för en yngre spelargrupp, så ger det en gammal gubbe som mig stor spelglädje. Spelet är för 2 till 4 spelare som manövrerar två små plastflygplan var i dogfight.

Genom att spela manöverkort styr man sina flygplan i läge för sina missiler och sin kulspruta. Spelet har en stor portion tur, men när man lärt sig det kan man lätt räkna ut vissa manövrar. Då turordningen baseras på vilket kort du spelar så är turordningsnumret på korten kanske det mest strategiska i spelet. Men de små plastplanen och spelet övriga design gör den strategiska biten lite ointressant.

En dogfight tar cirka 20 minuter att spela, vilket passar den stressade nutidsmänniskan. Jag rekommenderar en välkyld starköl och goda vänner till detta spel. Det går att beställa på nätet för ca 20 US $, vilket det är väl värt. För er som vill ha långa strategiska spel, kanske detta inte är ett första val, men som uppvärmning på en trevlig spelkväll finns det få spel som kan mäta sig.


Onkels omdöme:
Prisvärt: Ser du ett så köp det!
Spelvärt: Det kan du hoppa upp och sätta dig på.

Mission Command Air får 9 efterbrända rökringar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar