En sida som recenserar spel, film och böcker samt diskuterar speldesign

fredag 17 februari 2012

Conan 3D

Conan i nyproduktion

Som vi barbarfilmsälskare har väntat på den nya Conan-filmen. Det har ju varit lit tunnt med dessa filmer sedan guldåldern på 80-talet, starkt knutet till ett kroppsbyggarideal. Vem mins inte sådana givna kultrullar som "The Beastmaster", "Conan", "Barbarian brothers" och "Fire and Ice". Jag har en fin liten samling av dessa bortglömda bioklassiker på vinden. Ingen av dessa filmer är dock lika känd som just Schwartzenegers Conan.

Den nya filmen börjar otroligt bra, med Ron Pearlman som Conans fader och mentor. Det är snö, hudar och otympliga svärd, som lovar att detta kan bli en riktigt bra film i sin genre. Hela beskrivningen av Conans barndom är grymt bra, men så fort detta tar slut får man en ciniastisk klubba i bakhuvudet. Helt plötsligt är Conan inte bara vuxen, han har blivit pirat med.

Efter detta minns jag fasen inte mycket av filmen. Conan springer runt i snygga miljöer och slåss mot elaka trollkarlar och monster och räddar barbröstade kvinnor, men historien vill liksom inte fastna mellan öronen. Jag, som sett hela Beastmaster massor med gånger, orkan nästan inte se färdigt filmen.

Mitt råd till er som vill se den här filmen är att ni ser den första halvtimmen, sedan tar ni en kopp kaffe och ser en annan film eller kanske spelar ett passande rollspel.

Onkels omdöme:
Sevärd: Sevärd? Woa ha ha ha ha...
Prisvärd: Om den kostat 15 kr kanske

Conan the Barbarian 3D får 2 rökringar för Ron Pearlmans del av filmen.

Tillägg:
Följande blogg instämmer att så här ska en sann barbar se ut:

4 kommentarer:

 1. Tycker att denna film bara bode få : 1 Lök-ring, med tanke på hur dom lyckades förstöra historein så fullständigt.
  / Galdarbjelke

  SvaraRadera
 2. Ja, men barndomen skildras så jäkla bra och Ron Pearlman äger.
  Tänk på att jag alltid bedömer i tiogradig skala och Ron kommer aldrig att få mindre än 2 rökiga lökar.

  SvaraRadera
 3. Så sant, så sant, men filmen lämnar en väldigt besk smak efter sig.. =)
  / Galdarbjelke

  SvaraRadera