En sida som recenserar spel, film och böcker samt diskuterar speldesign

onsdag 15 maj 2013

Hard core III

Här kan man börja

En av reflektionerna från LinCon är att det spelas för lite rollspel på konventen. Blev lite sugen på att kanske hålla i ett rollspelsarrangemang nästa år. Låta dem som vill kunna kalla sig "oldtime hard core players" få  spela de gamla klassikerna.

Satte tidigare upp vilka rollspel och äventyr man borde ha spelat för att kalla sig hard core-spelare. Listan hittar du här. Kanske skulle man börja beta av dem på konventet så att fler spelare, framför allt de som inte var med när det begav sig, kan få en chans att sälla sig de gamla rävarna. Om inte annat är det viktigt att bevara vår kulturhistoria.

Funderar på att köra "Dimöns hemlighet", "Apple Lane" eller liknande. Den här tanken piggade upp...

6 kommentarer:

 1. Jag skyller på vågen av fancy shmancy friform som drog fram över konventen i 90-talets mitt, då folk hade för sig att rollspel skulle vara någon ämlans Norénpjäs. Jag har ett vagt minne av något friformsblaj där rollpersonerna var en dysfunktionell familj, men i slutet visade det sig att alla i själva verket var olika aspekter av samma person, och allt utspelade sig i den personens huvud.

  Nej, rollspel ska spelas med tärningar, och man ska ha ett riktigt rollformulär med riktiga stats. Inlevelse i sin figur är bra, men ett bra äventyr bör även ha ett konkret mål, och en del av bedömningen ska vara hur väl man uppfyller sagda mål.

  SvaraRadera
 2. Coolt !
  Jag är gärna med på både Dimön och Apple Lane, eller Apfel Alé som det scenariot numera går under. Jag har så sjukt mycket Broos (25mm)så du kunde köra RQ scenariot med figurer! =)

  I övrigt håller jag verkligen med Staffans inlägg ovan.

  SvaraRadera
 3. Ja, ordning och reda ska det vara. Vem känner inte för det första äventyret: "Bland alver och troll"?

  SvaraRadera
 4. Jag kommer ihåg att jag tyckte Landmaneterna var coola monster.
  =)

  SvaraRadera
 5. Har man aldrig mött en landmanet har man aldrig spelat Drakar och Demoner :)

  SvaraRadera
 6. Det var bättre förr...

  SvaraRadera