En sida som recenserar spel, film och böcker samt diskuterar speldesign

söndag 19 augusti 2012

Rollspelens gyllene era, eller?

Från tiden då det begav sig

Eller detta


Lite mer otippad

Förr i tiden, det vill säga slutet på 80-talet och början på 90-talet, stod rollspelen på sin absoluta peak. Det fanns eller gjordes rollspel på nästan alla teman som fanns. Kom det en bra film, var rollspelet inte långt bakom. James Bond, Aliens, Marvel, James Bond, Star Trek, Star Wars (tidig), Snurre Sprätt och listan kan göras väldigt lång. En av mina rariteter är My Little Pony-rollspelet, som ligger på vinden någon stans. Det har tidernas mest inovativa stridssystem. Allt detta gör att det inte är svårt att sätta ihop en lista på spel som man vill ha men inte spela. Håll till godo och fyll gärna på:

1. Macho women with guns (med supplementet "Renegede nuns on wheels")
2. Tales from the Floating Vagabond
3. Prince Valiant
4. My Little Pony rollspelet
5. Dr Snuggles RPG
6. NeoViking

Listan kan göras oändlig men jag tror de flesta förstår vinken. Ska också påpeka att några av dessa spel tillverkades för konvent och har aldrig sålts på den offentliga marknaden.


12 kommentarer:

 1. Macho Women With Guns hade även supplementet Bat-Winged Bimbos From Hell, som tillsammans med Renegade Nuns bakades in i MWWG 2nd ed. Bat-Winged Bimbos hade som egenhet att deras huvud inte räknades som ett vitalt träffområde...

  SvaraRadera
 2. TOON hade en kompis till mig när det begav sig, det var dock svårt att få det att bli speciellt kul. Då var Paranoia betydligt roligare "Send in the clones"...

  SvaraRadera
 3. Vissa spel tillverkades, på väg TILL spelkonvent. T.e.x. TÅG!
  Tyvärr så åkte jag inte med detta gäng som fick nöjet att spela TÅG, men bara att få höra om deras eskapader med bl.a. JabbaPlast och Laser-hagel-gevär gjorde mig grön av avund.."those where the days"... =)
  -Galdarbjelke

  SvaraRadera
 4. Sudden
  TOON har jag spelat en gång, mitt i natten på ett konvent. Vid den tidpunkten var det kul, men har svårt att tänka mig en kampanj i det spelet. Paranoia blev man aldrig klok på, men det var väl meningen.

  Galdarbjelke
  Spelet TÅG har jag nog tyvärr inga ex av heller. Ett tag var TÅG det spel, som jag gjort, som flest spelat utan min närvaro. Det känns lite skrämmande på ett sätt :)

  SvaraRadera
 5. Nej Paranoia blev man aldrig klok på och vi fick aldrig till någon kampanj i det spelet eftersom alla dog hela tiden och förbrukade sina sju kloner. Det var ett roligt spel att spela som "avbrott" på andra spelkampanjer, om någon lackade på en medspelare så ropades "kommunist" och den olycklige sköts ner utan pardon.
  Behöver jag säga att spelet var från Amerikatt och släpptes under den kyliga kriget...

  SvaraRadera
 6. Om några år kanske man ser Paranoia som ett tidsdokument som reflektera tiden som rådde.

  SvaraRadera
 7. Jag har kvar TÅG i arkiven

  SvaraRadera
 8. Var rädd om denna raritet. Får du tid över får du gärna skicka en kopia.

  SvaraRadera
 9. Jag kan göra det men det kan ta ett bra tag för det är magasinerat, men jag kommer nog ihåg det när jag hittar det

  SvaraRadera
 10. Nu har jag letat upp det och skannat det, och jag skickar det i mail till dig.

  SvaraRadera