En sida som recenserar spel, film och böcker samt diskuterar speldesign

onsdag 16 oktober 2013

Veckans Cthulhu

Dagens fråga är: Vart tog de här filmerna vägen???


Vem vet...

11 kommentarer:

 1. At the Mountains of Madness var tänkt att filmas med Guillermo del Toro spm regissör, James Cameron som producent men Universal backade ur (gav ej filmen s.k. Green Light). Detta var vida känt för några år sedan. Massor med olika rykten som farit runt varför det inte blev film, dels att del Toro inte ville ge sig utan ha en viss åldersgräns (så han slapp göra undantag när det gällde all gore antas det), En del rykten gör gällande att man fick snabba pengar av Hasbroo och istället gjorde filmen Battleship...

  Dom andra filmerna vet jag inte så mycket om, Tror att filmen om "Cthulhu" aldrig varit planerat så långt som man faktiskt kom med Vansinnets Berg. Där man tydligen hade en screenplay klar, nastan klart med en huvudrollsinnehavare: Tom Cruise ! etc etc.

  Finns ju dock en mängd independent material som faktiskt har filmat "Chtulhu", riktigt bra dessutom.

  SvaraRadera
 2. Men visst hade man gärna sett dem även om de var i toppklass?

  Konstigt att ingen Cthulhu-film kommit upp på de stora biograferna så populär som genren är och vilket bra underlag som finns.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så småningom kommer säkert Vansinnets Berg upp som en cool spelfilm, bara att vänta....

   Radera
  2. ...jo jag glömde ju svara_ Absolut hade det varit kul om dom nu får tummen ur och producerar en film baserad på något som lovecraft skrev. Personligen tror jag att At the Mountains of Madness skulle bli bäst som en spelfilm med lite rejäl budget. Kanske kunde den dessutom tilltala en något bredare publik än om man väljer någon av Lovecrafts noveller.

   Beror väl också på vem som regisserar och vem som producerar, vad det blir av det hela. Klart det hade varit spännande och se en sådan film!
   =)

   Radera
  3. Jag vet inte riktigt hur populär genren faktiskt är. Skräck har väl gått så där bra på bio de senaste åren, och Cthulhu är en rätt specifik form av skräck, som dessutom har tappat mycket av sin slagkraft.

   Jag menar, de genomgående teman i Lovecrafts verk är: Gud finns inte, universum är enormt bortom vad vi kan föreställa oss, mänskligheten är meningslös. Det var förvisso radikalt på 20-talet, men inget av detta är saker som stör moderna människor särdeles mycket - det finns till och med coola webbsidor som demonstrerar universums storlek genom coola animationer där man kan zooma ut från subatomisk till galaxklusterskala.

   Radera
  4. Jag tänker mer att man kan ta något av novellerna och ävntyren och göra en bra spelfilm på. Jag gillar det här med galenskapen och att det utspelar sig i en spännande tidsålder.

   Radera
  5. Håller med er båda. =)
   Jag tror som Staffan att skräcken i hans berättelser är inte alls lika radikalt och skrämmande som det var när HPL skrev sin fiction.
   Samtidigt så finns det absolut stoff i novellerna till en bra spelfilm.
   Risken är väl då kanske att det blir lite mycket splatter över det hela om nu Hollywood fyller ut historierna något.

   Däremot så är At the Mountains of Madness den som bäst lämpar sig att göra en längre spelfilm på. Del Toro har valt helt rätt när han en gång för länge sedan bestämde sig för att göra den enda romanen som HPL skrev till film.

   Det finns ju faktiskt några filmade varianter av novellerna, heter dom inte typ Reanimator och nått annat skumt?
   The Color Out of Space -- Arkham, Den gjordes tydligen 1975. Tror det finns fler.

   Radera
 3. Å en TV-serie på Charles Dexter Ward :)

  SvaraRadera
 4. Orientexpressen skulle kunna bli en långkörare över jul

  SvaraRadera