En sida som recenserar spel, film och böcker samt diskuterar speldesign

lördag 5 oktober 2013

Agenterna får nog spotta upp sig

Håller inte i dessa tider

Så äntligen var det dags att se serien det gjorts så mycket reklam om: "Agents of S.H.I.E.L.D" (AoS). I torsdags gick första avsnittet som handlar om Marvels motsvarighet till FBI eller CIA. Ni vet de där agenterna som leds av enögde Nick Fury och som använder teknologi och kunskap för att hjälpa våra favorithjältar i kampen mot "Hydra" och andra elakingar i Marvelvärden.

Idén att göra en TV-seria om AoS tycker jag är genial, och med dagens teknik skulle man kunna få sitt lystmäte av superskurkar, hjältar och rymdvarelser tillfredsställt. Inte i första avsnittet i alla fall. Vill nog hellre rekommendera serien "Heroes" om man vill ha många superhjältar. Några cooola scener med hologram och en flygande bil räcker inte för oss som varje dag sköljs över med effekter i allt vi ser.

Jag måste medge att jag nästan somnade efter halva avsnittet och blev aldrig engagerad. För att jag ska fortsätta se serien kräver jag något eller allt av följande:

 • Nick Fury
 • Superhjältar som är kända och helst många av dem
 • Black Widow eller Hawkeye
 • Rymdvarelser
 • Sådana där ryggsäckar man kan flyga med.
 • Cigarrer i mungipan
Tyvärr tror jag att man bara kommer att få se detta i sparsam mängd och blir det så kommer nog jag att välja serien om vikingar på en annan kanal.

Om AoS spottar upp sig med några av punkterna ovan så lovar jag att köpa DvDn med...15 kommentarer:

 1. Bland det segaste ja sett på länge. Synd att man blir så besviken på Joss Whedon!
  Jag stängde av vid tredje reklampausen...

  SvaraRadera
 2. Å det var efter den reklampausen man fick se den flygande bilen.
  Du missade ALLT :)

  SvaraRadera
 3. Tyvärr är jag rädd att Onkel kommer bli minst lika besviken på Vikinga-serien. Har hört talas om hur den skildrar Uppsala ungifär som Vattnadal...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min mamma sa att den var bra (faktiskt), men jag vill nog se den först

   Radera
  2. Jo, den är nog bättre än Sköld Agenterna.

   Radera
  3. Vilket just nu inte säger så mycket :)

   Radera
  4. Vikings är helt okej faktiskt (förutom första avsnittet, men den blev bättre och bättre) om man inte är ute efter att Uppsala ska se ut som Uppsala någonsin gjort. (Fast vad vet jag. Jag har varit i Uppland en gång och var då instängd i ett klassrum och spelade Diplomacy hela helgen.) Alla miljöer i "vikingaland" är väldigt mycket fjordar eller kargt landskap (även Västergötland). Med vissa undantag som scenen i Uppsala, som absolut är filmat i ett litet "fantasy"-skimmer. Men det störde inte mig. Asatron (och mötet med kristendomen) får ganska stort utrymme i serien - hela avsnittet i Uppsala handlar om blot till gudarna. Jag tänker att "Uppsala som Vattnadal" snarast är ett försök att visa Uppsala som det kan ha uppfattats av de som deltog vid de stora bloten och ritualerna, än ett försök att återskapa en exakt kopia av hur Uppsala faktiskt såg ut. Det är ganska tydligt att serien är "inspirerad av" historiska skeenden och inte försöker förmedla någon objektiv sanning. Man försöker alltså i första hand göra en bra berättelse, inte en dokumentär om vikingar.

   Radera
  5. Det verkar som om historien vinner över framtiden den här hösten

   Radera
  6. Är fortfarande rätt skeptisk till Vikings, men får väl ge den en chans, en pytteliten en. =)

   Radera
  7. Det är ingen som tvingar dig. ;-)

   Radera
  8. -Jag vet nog hur ni jobbar! Invaggar en i en falsk trygghet och snack om egna val och en frihet att se vilket tv program som helst....
   =)

   Radera
  9. ...och sedan sitter vi på en lokal pub och skrattar åt dem som tror på oss :)

   Radera
 4. Vikings var långt bättre än shield.
  Kollade på vikings och spelade in shield så jag kunde se det med barnen, de tyckte det var skittråkigt och undrade varför det inte var några superhjältar med.
  Snacka om att casha in på varumärket.

  SvaraRadera
 5. Nu börjar man förstå varför serien behövde så mycket reklam

  SvaraRadera