En sida som recenserar spel, film och böcker samt diskuterar speldesign

fredag 14 februari 2014

När man trodde julen var över...

Tomten kom tidigt det året…

Igår ramlade den ner i brevlådan: "Skuggornas Mästare"-boxen. Är verkligen förtjust i att Mylingspel fortsätter att göra spel i boxformat, och den här boxen kommer inte att göra någon besviken. Här får man förutom regelbok, tärningar och inplastade regelblad ett gäng lösa karaktärsblad. Eftersom man förr eller senare hamnar bakom en kopieringsmaskin för att få några extra karaktärsblad är det skönt att ha dem lösa. Sliter inte på regelboken, om ni förstår vad jag menar.

Kanske var boxen den lilla spark i baken jag själv behöver just nu. I och med att jag gått ner i arbetstid och sänkt mitt livstempo så har också tempot i speltillverkningen och spelsamlandet sjunkit drastiskt. Något som inte minst har märkts på den här bloggen. Nästa vecka är jag ledig och hoppas då på att få igång kreativiteten. Fram till dess ska jag njuta av min box från Mulingspel.8 kommentarer:

 1. Om man bortser från meta-aspekterna (stöda svensktillverkade rollspel o dyl), hur är Skuggornas Mästare spel-mässigt?

  SvaraRadera
 2. Skönt att höra att boxen kom fram hel och fin. =)

  Staffan: Stämningsmässigt är det lite korvtårta med magiska ninjor som möter robotar med laserögon skapade av trollen, samtidigt som änglar försöker påverka folk, agenter smyger omkring i skogen och gör dumma saker och utomjordingar styr och ställer. Det är en del action, en del taktik, mycket konspirationsteorier, lite saga, en del Cthulhu-inspirerad metafysik och en massa legender blandade med ett mått satir och en gnutta samhällskritik. Man spelar agenter, spioner, ninjor och brottsbekämpare.

  Regelmässigt är det ett helt nytt system baserat på sexsidiga tärningar. Slå under eller lika med värde. Svårighetsgrader hanteras med extra tärningar och välj en. När man ställs inför ett problem väljer man först ett av de 16 attributen. Sedan slår man och köper en lösning för effekten. Det är först när man köper lösningen som man berättar hur man gör. Speciella förmågor gör rollpersonerna unika och bättre än vanliga människor.

  Mer info finns här: http://igg.me/at/sm25/x/45666
  En intervju med en del info finns här: http://www.boningen.org/archives/rollspel/spelkonstruktion-med-tina-engstrom

  SvaraRadera
 3. Alltså helt klart spelbart.
  Gillar också idén med stunts som man får på kort :)

  SvaraRadera
 4. Jag tror du vore en lämplig och dessutom mycket passande spelledare för ett äventyr i Skuggornas Mästare! Jag kan tänka mig spela en mycket självsäker Marinkårssoldat, beväpnat med en M16 med underliggande granatkastare...
  =)

  SvaraRadera
 5. Borde du inte spela ninja eller kung fu-expert?

  Du borde känna den förlorande sidan vid det här laget :D

  SvaraRadera
 6. Då får det bli Chuck Norris, med M16 !

  SvaraRadera
 7. Då blir det marinkårssoldat iallafall... =)

  SvaraRadera