En sida som recenserar spel, film och böcker samt diskuterar speldesign

onsdag 5 augusti 2015

Detaljer II

Corps Markers (30 mm)

Jag fortsätter arbetet med att få en trevlig spelupplevelse av spelet "Malifaux". Som jag skrivit om tidigare tycker jag att markörer, kortlekar och andra detaljer ger spelet mer känsla. Idag landade att par paket i brevlådan som jag väntat några dagar på.

Slow- and Fast Markers

Det var en massa olika berlocker/charms som man kan köpa för någon krona styck från företag som säljer material för scrapbooking och liknande. Genom att kapa till dem, i vissa fall måla dem i svart och guld och limma upp dem på olika baser fick jag en hel samling av snygga och "steampunkiga" markörer.

Scheme Markers (30 mm)

Dessa är så kallade Scheme Markers. De har man för att markera olika uppdrag i spelet. Valde fladdermöss till mina, men kommer att sätta dit ett "O" (Olof) eller "S.M" (Scheme Marker) när jag hittat rätt bokstäver.

Blast Markers (50 mm)

Blast markes används när man ska se vilka figurer som får skada av attacker som gör skada på ett större område. Dessa har jag gjort av 8 pilar som jag kapade av styrfjädrarna på. Dessa limmade jag så att de pekar åt alla kompassriktningar. Sedan satte jag en allmän snirklig utsmyckning utanpå. De här blev jag nog mest nöjd med.


Hat Marker (30 mm)

Om man spelar Ressurectionst och har som Master en figur som heter "Seamus" så måste man ha en Hat Marker. Min gjorde jag av en hat som jag hittade i ett gammalt "Monopol". Med lite guldfärg blev den riktigt bra.

Hela härket

Givetvis har jag målat figurer och byggt terräng, men det får bli ett eget blogginlägg.

2 kommentarer:

 1. Imponerande, som vanligt, Onkel!
  Jag önskar att mitt renoveringsprojekt var slut så att jag kunde ägna några dagar åt figur och rollspels pysslande innan arbetet sätter igång.
  Gillar dina Scheme Markers som jag tycker var både Gotiska och Steampunkiga!

  SvaraRadera
 2. Tack för det!
  Är lite sugen på att göra en hel spelplan i samma stil. Det vore lite nytt :)

  SvaraRadera