En sida som recenserar spel, film och böcker samt diskuterar speldesign

söndag 28 juni 2015

ARK

Mycket pyssel

Just nu är det "tomtestuga" hemma. Det målas gubbar, skrivs regler och plastas in spelkort och spelmarkörer. Det blir rätt ok, även om speltestandet får stå tillbaka lite. Man får lita på sin spelkänsla helt enkelt. Tanken är att jag tar med det till WSK (Wexiö Spelkonvent) på fredag och ser om någon är intresserad av lite speltest.

Spelet går under arbetsnamnet "ARK" och är ett scifi-spel i dungeonmiljö. Lite som "Doom" fast med lite mer rollspelsinslag. Som jag skrev i förra inlägget har jag använt mycket från Doom-lådan för att göra det lite enklare. Man får ofta göra så för att kunna göra en speltestversion. ARK utspelar sig på ett stort drivande generationsskepp, som först verkar övergivet, men vid en närmare granskning är fullt av hemskheter. Dock finns det mycket skatter och artefakter att finna.

Mycket figurer

 Till spelet använder jag figurer från en massa olika andra spel. Förutom "Doom" finns det figurer från Warhammer 40K, "Ronin- the Duel", "Infinity" och även lite figurer som inte är bundna till något särskilt spel. Sammanlagt har jag hittills målat kring 80 figurer, så det blir inget litet spel.

Mycket spänning

I ARK kommer man att spela tre olika fraktioner. Alla spelare kan spela i samma fraktion och har då varsin figur, eller så spelar man en fraktion var och då har man fem figurer. Varje fraktion har olika uppdrag och får poäng för olika saker. De olika fraktionerna är:

Inter Stellar Corps
De är lite som en besättning i Star Trek. Här är det kunskap och vetenskap som lockar. Man ska försöka samla så mycket fakta om Arken man kan, helst innan ärkefienderna Screx hinner ta allt. 

Renegades
Detta är gruppen som bara är där för att tjäna pengar. Sno så mycket man kan och sälja det dyrt. Gruppen består av ett gäng avdankade militärer som nu bytt livsuppgift.

Demonhunters
Detta är, hör och häpna, ett gäng agenter från rollspelet "Portal" som hamnat på Arken efter att ha följt efter ärkedemonen Asmodeus genom en portal. De vill nu hitta en portal som kan ta dem hem och helst döda Asmodeus innan de försvinner.

Så ser spelet ut i snabba drag. Spelsystemet är snabbt och ganska dödligt, baserat på T20-slag. Är du intresserad av att testa kanske vi ses på WSK.

Ha det bäst så länge...
2 kommentarer:

 1. Härligt att se att du är tillbaks och bloggar om spel igen Onkel! Det var ett tag sedan vi märkte av din skaparglädje och spelbloggandet!
  Fantastisk insats du gjort de senaste dagarna. Jag kall försöka göra något åt några omålade figurer till mitt MARS 1889 i veckan.
  Jag vill verkligen hinna testa spelet i en mer fullskaligttest. Hoppas vi kan synka vårt spelande.
  Väl mött i Växjö nästa helg.

  SvaraRadera
 2. Vi lär kunna synka oss :D

  SvaraRadera